Ohita
Datan määrä lisääntyy jatkossa, jolloin myös Edge-ratkaisujen tarve kasvaa.
Datan määrä lisääntyy jatkossa, jolloin myös Edge-ratkaisujen tarve kasvaa.

Lehdistötiedote -

”Arkemme ei toimi ilman reunalaskentaa”


Edge-mikrodatakeskusten avulla reunalaskentaa voidaan tehdä vaikka tuotantolinjan vieressä

  • Suoratoistopalvelut, liukuhihnojen laadunvalvonta, kauppojen mobiilimaksut, online-pelit ja tulevaisuudessa myös itseohjautuvat autot tarvitsevat kaikki reunalaskentaa toimiakseen.
  • Reunalaskentaa suoritetaan mikrodatakeskuksissa, joita on ollut olemassa kauan, mutta niiden merkitys on viime vuosina kasvanut, kun reunalaskentaa hyödyntäviä sovelluksia tulee jatkuvasti lisää.
  • Reunalaskennan teknologia on kehittynyt ja ratkaisujen kustannustehokkuus on samalla lisääntynyt. Erityisesti teollisuuden digitalisaatiossa reunalaskennalla on iso merkitys.


Tiedote, Espoo 23.2.2021 – Reunalaskentaratkaisujen merkitys kasvaa, kun datan määrä lisääntyy jatkuvasti. Datakeskuksia varten ei tarvita suuria halleja, vaan ne voivat sijaita esimerkiksi yhdessä huoneessa tai kaapissa. Schneider Electric, joka on digitalisaation edelläkävijä energianhallinta- ja automaatioratkaisuissa, on tuonut markkinoille oman Edge-reunalaskentaratkaisun. Edge on iso kokonaisuus pienoiskoossa.

Reunalaskennalla tarkoitetaan sitä, että data käsitellään fyysisesti lähellä sijaitsevassa mikrodatakeskuksessa. Näin laskennan tulokset ovat käytettävissä ilman viiveitä, ja laskenta ei kuormita ulospäin lähteviä tietoliikenneyhteyksiä.

Tämän vuosikymmenen alusta on tulossa reunalaskennan aikakausi.

– Mikrodatakeskukset ovat olleet Schneider Electricin valikoimissa jo kauan, mutta aika niiden kysynnälle alkaa olla kypsä. Teknologia on kehittynyt ja ratkaisujen kustannustehokkuus on samalla lisääntynyt, kertoo Schneider Electricin myyntipäällikkö Petri Teittinen.

Datan määrä lisääntyy jatkossa, jolloin myös Edge-ratkaisujen tarve kasvaa.

– Esimerkiksi suoratoistopalvelut käyttävät reunalaskentaa, jolloin Suomessa suositun sarjan tallenne tuodaan lähellä olevaan datakeskukseen ja latautumista ei tarvitse odotella useita minuutteja. Reunalaskennasta on siis loppukäyttäjälle merkittävää hyötyä esimerkiksi lyhyiden latausaikojen muodossa, Teittinen korostaa.

Teollisuuden digitalisaatio on vasta alussa – mikrodatakeskukset tulevat myös tehtaisiin

Teollisissa laitoksissa ja tehtaissa Edge-ratkaisut auttavat esimerkiksi laaduntarkkailussa.

– Edge-ratkaisujen idea on se, että reunalaskenta tehdään mahdollisimman lähellä. Tämä vapauttaa kaistaa ja poistaa viivettä. Lähellä toteutetun reunalaskennan avulla esimerkiksi tehtaan linjastoa seuraava kamera pystyy tunnistamaan vialliset tuotteet linjalta. Tämä mahdollistuu, koska matka kamerasta datakeskukseen on lyhyt, Teittinen selventää.

– Schneider Electricillä on teollisen puolen ja IT-puolen osaaminen saman katon alla. Tästä on merkittävää hyötyä, kun mietitään parhaita ratkaisuja teollisuuden digitalisointiin.

Reunalaskennan toimivuuden kannalta on tärkeää, että myös kriittinen virransyöttö on turvattu.

– Edge-ratkaisun toimivuuteen tarvitaan kriittistä virransyöttöä. Tämä tarkoittaa, että laskenta jatkuu, vaikka olisi sähkökatko. Saumaton asiakaskokemus syntyy siitä, että virtaa on keskeytyksettä vuorokauden ympäri.

Teollisuudelle suunnattuja ratkaisuja tulee koko ajan lisää, ja niiden avulla reunalaskenta voidaan tuoda aivan tuotannon viereen.

– Meiltä on tulossa kevään aikana laitekaappeja, jotka soveltuvat erityisesti likaisiin ja pölyisiin tiloihin. Nämä ovat eristettyjä, IP-luokiteltuja IT-laitekaappeja, joissa on mietitty myös jäähdytys. Lisäksi niissä on erilaisia kosteus- ja lämpötilamittareita ja mahdollisuus asentaa ulkopuolelle kameravalvonta tai sähköinen lukitusjärjestelmä. Kaappien avulla datakeskus saadaan tehtaassa käytännössä tuotantolinjan viereen, Teittinen korostaa.

Lue lisää: https://www.se.com/fi/fi/work/...

Lisätietoja:

Petri Teittinen

puh. 040 719 5130

petri.teittinen@se.com

Aiheet

Tunnisteet


Tietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla. Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

www.se.com/fi

Voit seurata meitä ja lukea lehdistötiedotteemme, ladata painokelpoisia kuvia ja tutkia lisämateriaalia uutishuoneessamme http://www.mynewsdesk.com/fi/schneider-electric-finland. Voit seurata meitä myös Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/SchneiderEFI, LinkedInissä osoitteessa https://www.linkedin.com/company/schneider-electricja Facebookissa https://www.facebook.com/SchneiderElectricFinland

Yhteyshenkilö/-t

Sirpa Ikola

Sirpa Ikola

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Marketing Schneider Electric Finland +358 40 638 6639

Liittyvä sisältö