Ohita
Asiantuntijat: Talotekniikan innovaatioista löytyy ratkaisu energiahaasteeseen

Lehdistötiedote -

Asiantuntijat: Talotekniikan innovaatioista löytyy ratkaisu energiahaasteeseen

  • Kiinteistöjen on muututtava, jotta Suomi saavuttaa hiilineutraaliustavoitteensa.
  • Uusia teknologioita on otettava käyttöön sekä uudisrakentamisessa että olemassa olevan rakennuskannan modernisoimisessa.
  • Muutokset kohdistuvat rakennusten energiajärjestelmiin ja niiden elinkaaren aikaisen käytön tehostamiseen.
  • Schneider Electric esitteli keinoja ”Hiilineutraali Suomi 2035” -tavoitteen ratkaisuun helmikuun 2021 alussa järjestämässään mediatilaisuudessa. Tilaisuudesta tehty tallenne on katsottavissa Schneider Electric Suomen Youtube-kanavalta.Tiedote Espoo, 10.2.2021 Schneider Electric – Rakennetussa ympäristössä tehtävillä toimenpiteillä on merkittävä vaikutus siihen, kuinka ilmastonmuutosta saadaan hillittyä.

Suomen tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Tavoitteen saavuttaminen vaatii merkittäviä muutoksia rakennusten energiajärjestelmiin ja niiden elinkaaren aikaiseen käyttöön, sillä rakennukset tuottavat kolmanneksen Suomen hiilidioksidipäästöistä ja käyttävät 32 prosenttia Suomen energiankulutuksesta.

Sanna Marinin  hallitusohjelman hiilineutraaliustavoite edellyttää nopeutettuja päästövähennyksiä kaikilla sektoreilla. Asia on vaikea, mutta keinoja on: kiinteistöpuolella haasteeseen voidaan vastata älykkäiden energiajärjestelmien avulla, sanoo Schneider Electric Finland Oy:n toimitusjohtaja Jani Vahvanen.


Kestävät ratkaisut maksavat itsensä takaisin

Maailman vastuullisimmaksi yritykseksi (Corporate Knightsin listaus) tammikuussa 2021 valittu Schneider Electric on mukana mahdollistamassa hiilineutraalin Suomen syntyä teknologiaratkaisuillaan.

Schneider Electricin liiketoimintajohtaja Tuomas Qvick muistuttaa, että rakennuksien modernisoinnissa on kaksi puolta: älykkäiden teknologioiden valinta uudiskohteisiin ja olemassa olevan rakennuskannan energiatehokkuuden parantaminen älymodernisaation avulla.

– Älykkäämmillä ratkaisuilla kiinteistöt voivat säästää energiaa muun muassa lämmityksessä, jäähdytyksessä ja valaistuksessa. Tulevaisuutta rakennetaan integroimalla energiaa tuottavat, kuluttavat ja varastoivat järjestelmät yhteen. Emme voi päästä hiilineutraaliustavoitteiseen ilman, että kiinteistöt muuttuvat, sanoo Qvick.

Ratkaiseva rooli muutoksessa on kaupallisilla kiinteistöillä, joita Suomessa on tällä hetkellä 230 000. Espoossa keväällä 2022 aukeava kauppakeskus Lippulaiva on kansainvälinen malliesimerkki siitä, miten teknologiset innovaatiot otetaan osaksi rakentamisen arkea. Kauppakeskuksen alle on rakenteilla Euroopan suurin kaupallisen rakennuksen maalämpö- ja viilennyslaitos, joka tuottaa hiilivapaasti lähes kaiken kauppakeskuksen vaatiman lämmitys- ja viilennysenergian.

– Lippulaiva on merkittävä ja ympäristöystävällinen hanke. Hiilijalanjälkemme on niin pieni kuin se on mahdollista ja investoinnit ovat silti taloudellisesti kannattavia, sanoo Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo.


Tallenne mediatilaisuudesta Schneider Electricin Youtube-kanavalla

Schneider Electricin toimitusjohtaja Jani Vahvanen, kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo, vastuullisuusjohtaja Wilhelm Ehnrooth ja projektipäällikkö Kaisa Kontu Cityconilta sekä Rambollin toimitusjohtaja Kari Onniselkä, Advenin liiketoimintajohtaja Timo Koljonen ja Schneider Electricin liiketoimintajohtaja Tuomas Qvick keskustelivat tänään Schneider Electricin järjestämässä mediatilaisuudessa siitä, millä keinoin ”Hiilineutraali Suomi 2035” -tavoite ratkaistaan.

Tilaisuudesta tehty tallenne on katsottavissa Schneider Electric Suomen Youtube-kanavalta.


Lisämateriaalit ja haastattelupyynnöt:

Sirpa Ikola, puh. 040 638 6639, sirpa.ikola@se.com

Global Marketing Director, Nordic Baltic

Aiheet

Tunnisteet


Tietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla. Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

www.se.com/fi

Voit seurata meitä ja lukea lehdistötiedotteemme, ladata painokelpoisia kuvia ja tutkia lisämateriaalia uutishuoneessamme http://www.mynewsdesk.com/fi/schneider-electric-finland. Voit seurata meitä myös Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/SchneiderEFI, LinkedInissä osoitteessa https://www.linkedin.com/company/schneider-electricja Facebookissa https://www.facebook.com/SchneiderElectricFinland

Yhteyshenkilö/-t

Sirpa Ikola

Sirpa Ikola

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Marketing Schneider Electric Finland +358 40 638 6639

Liittyvä sisältö

Julkaisuun liittyvää sisältöä: