Ohita
Schneider Electricin eValvomon käyttöliittymä toimii web-selaimella ja vaatii ainoastaan salatun internet-yhteyden. Kuva: Schneider Electric
Schneider Electricin eValvomon käyttöliittymä toimii web-selaimella ja vaatii ainoastaan salatun internet-yhteyden. Kuva: Schneider Electric

Lehdistötiedote -

Etävalvomo helpottaa tilojen seurantaa ja säästää resursseja Tampereella

  • Rakennushanke- ja ylläpitopalveluita tarjoava Tampereen Tilapalvelut käyttää kiinteistönhallinnan seurannassa etävalvomoratkaisua.
  • Schneider Electricin toimittaman eValvomo-alustan avulla kiinteistön olosuhteita voi seurata web-selaimella missä vain ja reaaliajassa.
  • Valvomotekniikan myötä käyttäjä pystyy reagoimaan kiinteistöstä tuleviin hälytyksiin ja tekemään tarvittavat toimenpiteet etänä.
  • Keskitetty valvomo tekee ylläpidosta tehokkaampaa.
  • Palvelun avulla voi hallita useita eri kiinteistöjä saman kiinteistökäyttöliittymän avulla tai jakaa kiinteistöjen käyttöä useille osapuolille.


Espoo, 15.2.2021 – Digitaalinen valvomopalvelu seuraa Tampereen Tilapalveluiden vastuulla olevien kiinteistöjen olosuhteita joka hetki.

– Pilvipalveluna toteutettu eValvomo seuraa talotekniikan prosesseja, kuten ilmanvaihtoa, jäähdytystä ja lämmitystä. Valvomo ilmoittaa myös poikkeamista prosesseissa ja tekee hälytyksen viasta päivystykseen, kertoo Tampereen Tilapalveluiden huoltoinsinööri Antti Tikka.

Tampereen Tilapalvelut hyödyntää Schneider Electricin eValvomo-palvelua noin 140 rakennuksessa. Joukossa on muun muassa Tampereen raatihuone, Hatanpään sairaala sekä paloasemia, uimahalleja ja vanhainkoteja. Valvomo on liitetty Schneiderin toimittamaan rakennusautomaatiojärjestelmään, ja sen kautta onnistuvat kaikki kiinteistöjen päivittäiset käyttötoimenpiteet, kuten asetusarvojen muutokset ja trendiseurantojen katselu.

– Ratkaisun etu on etäkäyttömahdollisuus. Se tarkoittaa, että pystymme itse reagoimaan nopeasti hälytyksiin ja tekemään tarvittavat toimenpiteet etänä, mutta myös Schneiderin väki pystyy tarvittaessa auttamaan vikatilanteissa pilvipalvelun kautta, Tikka sanoo.


Paikallisvalvomoiden päivitystarve poistuu

Keskitetty valvomoratkaisu tehostaa Tampereen Tilapalveluiden toimintaa, kun jokaisessa kohteessa ei tarvita enää erikseen päivitettäviä valvomokoneita ja -ohjelmistoja.

– Keskitettyyn valvomoon siirtyminen poistaa tarpeen päivittää paikallisvalvomoita. Se säästää aikaa ja resursseja. Lisäksi etäkäyttäjien oikeuksia on helppo ylläpitää ja hallinnoida, sanoo Sales Manager Kristiina Ruohonen Schneider Electriciltä.

– Keskitettyyn pilvipalveluratkaisuun on myös helppo integroida sääennustetietoja tai sähkön kysynnänjoustopalveluita.

Schneiderin eValvomo on ISO27001 tietoturvasertifioitu palvelu. Käyttöliittymä toimii web-selaimella ja vaatii ainoastaan salatun internet-yhteyden.

– Kyberturvallisuuskeskus suosittelee siirtymistä perinteisistä valvomoratkaisuista keskitettyihin pilvipalveluihin. Schneiderin alustaratkaisussa palvelimien ja valvomo-ohjelmistojen ylläpito, virustorjunta, varmuuskopiointi sekä ohjelmistopäivitykset sisältyvät palveluun, sanoo Schneider Electricin Country Security Manager Tero Laaksonen.

Lisätietoja:

Kristiina Ruohonen, Sales Manager, Schneider Electric

kristiina.ruohonen@se.com

Antti Tikka, huoltoinsinööri, Tampereen Tilapalvelut

antti.tikka@tilapa.fi

Aiheet

Tunnisteet


Tietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla. Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

www.se.com/fi

Voit seurata meitä ja lukea lehdistötiedotteemme, ladata painokelpoisia kuvia ja tutkia lisämateriaalia uutishuoneessamme http://www.mynewsdesk.com/fi/schneider-electric-finland. Voit seurata meitä myös Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/SchneiderEFI, LinkedInissä osoitteessa https://www.linkedin.com/company/schneider-electricja Facebookissa https://www.facebook.com/SchneiderElectricFinland

Yhteyshenkilö/-t

Sirpa Ikola

Sirpa Ikola

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Marketing Schneider Electric Finland +358 40 638 6639

Liittyvä sisältö

Julkaisuun liittyvää sisältöä: