Ohita
Hot Heart -konseptia voidaan toistaa myös muissa rannikkokaupungeissa, joilla on samanlaiset ilmasto-olosuhteet.
Hot Heart -konseptia voidaan toistaa myös muissa rannikkokaupungeissa, joilla on samanlaiset ilmasto-olosuhteet.

Lehdistötiedote -

Hot Heart: Schneider Electric Suomi mukana Helsinki Energy Challenge -kisan voitossa

  • Helsinki Energy Challenge -kilpailussa haettiin ratkaisuja nopeuttamaan kaupungin siirtymistä hiilineutraaliin lämmöntuottoon vuoteen 2030 mennessä.
  • Hot Heart -työryhmän suunnitelma on valittu Helsinki Energy Challenge -energiakilpailun voittajaksi kolmen muun ratkaisun kanssa. Schneider Electricillä on ollut keskeinen rooli tulevaisuuden lämmityskonseptin energiajärjestelmän tekoälypohjaisessa automatisoinnissa.
  • Hot Heart -konseptissa Helsingin edustalle tuodaan lämpöä varastoivia merivesialtaita, joista lämpöä johdetaan lämmönjakelukanaviin. Samalla syntyy ryhmä tekosaaria, joista neljä katetaan, ja niillä voi viettää vapaa-aikaa.

Tiedote Espoo, 17.3.2021 Globaalin Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun avulla haettiin vastauksia siihen, miten kaupunki voi korvata kivihiilen käytön kaukolämmön tuotannossa. Miljoonan euron pääpalkinto jaettiin neljän palkitun työryhmän kesken.

Yksi palkituista ehdotuksista on Hot Heart -konsepti, jossa Helsingin edustalle saaristoon sijoitetaan lämpöä varastoivia altaita. Schneider Electric toi Carlo Ratti Associatin koordinoimaan monialaiseen työryhmään osaamisensa energian optimoinnista ja energian kysynnänjoustosta.

– Konseptointi alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa tuotti idean, joka täyttää sekä Helsingin lämmöntuoton tarpeet että viitoittaa Helsinkiä nopeammalle hiilineutraalille tielle, ehkä jo vuonna 2028. Tämä on myös hieno mahdollisuus auttaa Helsingin kaupunkia ja muita vastaavia kaupunkeja näkemään, mitä usean eri järjestelmän liittäminen yhdeksi kokonaiseksi toiminnallisuudeksi tuottaa tehokkuutta ja alentaa kustannuksia, kertoo Suomen Schneiderilla suunnittelijayhteistyöstä vastaava johtaja Jan Mattsson.

Helsingin sydämessä sijaitseva Hot Heart koostuu kymmenestä sylinterimäisestä altaasta, joiden halkaisija on 225 metriä. Ne voivat yhdessä säilyttää jopa 10 miljoonaa kuutiometriä vettä. Järjestelmä toimii kuin jättiläinen lämpöakku: uusiutuva energia muunnetaan lämmöksi, varastoidaan säiliöihin ja otetaan talven aikana kaupungin lämmönjakelukanaviin.

Hot Heart -konsepti on erittäin joustava ja sitä voidaan toistaa myös muissa rannikkokaupungeissa, joilla on samanlaiset ilmasto-olosuhteet.

– Helsinki Energy Challenge -voitto vahvistaa Schneiderin tekoälypohjaisen EcoStruxure Microgrid Advisor -ratkaisun ainutlaatuista kykyä synkronoida sähkö- ja lämpöenergian tuotanto ja kulutus. Sen avulla Helsingin lämmitystarpeet pystytään kattamaan kestävästi alhaisemmalla kustannuksella. Ratkaisu ohjaa myös lämpöpumppujen sähkökuormia niin, että Hot Heart tasaa jopa valtakunnan verkon taajuusvaihteluita, sanoo Jani Vahvanen, Schneider Electric Suomen toimitusjohtaja.

– Schneider Electricin tammikuussa saama maailman vastuullisimman yrityksen Corporate Knights -tunnustus herää nyt myös Suomessa konkreettisesti eloon konseptin myötä, toteaa Vahvanen.

Vetonauloja myös virkistäytymiseen

Lämpövarastoinnin lisäksi Hot Heart tarjoaa Suomen leveysasteilla ainutlaatuisia mahdollisuuksia virkistyskäyttöön. Neljä kymmenestä kuumavesivarastosta on suljettu läpinäkyviin kupoleihin, joihin luodaan lämminvesialtaita ja trooppisia ekosysteemejä maailman tärkeimmistä sademetsävyöhykkeistä.

Kelluvat metsät tarjoavat kävijöille mahdollisuuden nauttia valosta ja lämmöstä ympäri vuoden tehokkaan aurinkomaisen LED-tekniikan ansiosta. Ne luovat ainutlaatuisen julkisen tilan paikallisille asukkaille ja houkuttelevat kansainvälisiä matkailijoita.

Konseptin suunnittelivat yhteistyössä Schneider Electric, Carlo Ratti Associati, Ramboll, Transsolar ja Danfoss Leanheat® koordinoidusti OP Financial Groupin, Schlaich Bergermannin ja Squint/Operan kanssa.

Video Hot Heart -ratkaisusta:
https://www.youtube.com/watch?v=jCsZUo3JCg4


Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Sirpa Ikola, puh. 040 638 6639, sirpa.ikola@se.com
Global Marketing Director, Nordic Baltic

Aiheet

Tunnisteet


Tietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla. Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

www.se.com/fi

Voit seurata meitä ja lukea lehdistötiedotteemme, ladata painokelpoisia kuvia ja tutkia lisämateriaalia uutishuoneessamme http://www.mynewsdesk.com/fi/schneider-electric-finland. Voit seurata meitä myös Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/SchneiderEFI, LinkedInissä osoitteessa https://www.linkedin.com/company/schneider-electricja Facebookissa https://www.facebook.com/SchneiderElectricFinland

Yhteyshenkilö/-t

Sirpa Ikola

Sirpa Ikola

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Marketing Schneider Electric Finland +358 40 638 6639

Liittyvä sisältö

Julkaisuun liittyvää sisältöä: