Ohita
Schneider Electricin ratkaisut tukevat Green Fuel Nordic -jalostamon kokonaisvaltaista energiatehokkuutta.
Schneider Electricin ratkaisut tukevat Green Fuel Nordic -jalostamon kokonaisvaltaista energiatehokkuutta.

Lehdistötiedote -

Merikontteihin rakennetut sähkönjakeluratkaisut turvaavat bioöljyn valmistusta

Monistettava konsepti toteuttaa tulevat laajennukset kustannustehokkaasti

  • Lieksassa sijaitseva bioöljyjalostamo Green Fuel Nordic valmistaa ylijäämäpuusta teollisuuden käyttöön tarkoitettua bioöljyä.
  • Tuotantolaitokselle toteutettiin laajennettava, modulaarinen ja innovatiivinen sähkönjakelun ratkaisu, joka on mahdollista monistaa nopeasti ja kustannustehokkaasti, kun jalostamo laajenee. Ratkaisuilla haetaan myös energiatehokkuutta.
  • Uuden tehtaan sähkönjakelussa käytetään Schneider Electricin teknologiaa.
  • Asennetut pienjännitekeskukset mahdollistavat energiankäytön säästön ja optimoinnin.

Tiedote, Espoo, 19.3.2021 – Teollisuudesta ylijäänyt puutuote muuntuu bioöljyksi Green Fuel Nordicin jalostamolla. Yritykselle on tärkeää, että sen toiminta on mahdollisimman ympäristöystävällistä ja kiertotalouden mukaista. 

Bioöljyn tuotantoa turvaamaan Green Fuel Nordic valitsi Schneider Electricin sähkönjakelun pitkäikäiset ja energiatehokkaat ratkaisut. Merikontteihin toteutetun modulaarisen sähkönjakeluratkaisun ansiosta tehtaan sähkönjakelun laajennus voidaan jatkossa tehdä kustannustehokkaasti.  

Schneiderin teknologiat perustuvat avoimuuteen ja liitettävyyteen, joka helpottaa niiden käyttöönottoa ja mahdollistaa niiden liittämisen joustavasti erilaisiin järjestelmiin.

– Green Fuel Nordicille nyt toimitetun sähkönjakeluratkaisun pien- ja keskijännitekojeistoihin sekä muuntajiin voidaan esimerkiksi lisätä reaaliaikainen lämpötilan- ja olosuhteiden seuranta, jonka avulla voidaan alentaa merkittävästi sähkönjakelun vikaantumisriskiä ja pienentää ylläpitokustannuksia. Näin liitettävyydellä saadaan selvää hyötyä liiketoiminnassa, kertoo Schneider Electricin Power Systems -yksikön liiketoimintajohtaja Mikko Keto.   


Energiankäytön optimointi onnistuu mittaamisen avulla


Vihreitä arvoja edustavalle Green Fuel Nordicille energiatehokkuus on tärkeää.

– Asennetut pienjännitekeskukset mahdollistavat sähkönjakelun tarkan mittaamisen, ja sitä kautta energiankäytön säästön ja optimoinnin. Schneiderin ratkaisut tukevat näin jalostamon kokonaisvaltaista energiatehokkuutta, Green Fuel Nordicin toimitusjohtaja Timo Saarelainen kertoo.  
  
Green Fuel Nordicin Lieksan jalostamolla valmistama bioöljy on nestemäistä puuta eikä tuotantoprosessissa esimerkiksi tuhota puun molekyylejä.  Bioöljy on yksi fossiilisia polttoaineita korvaava ratkaisu, joten ympäristöarvot ovat olleet hankkeessa tärkeitä.
  
– Hyödynnämme valmistuksessa vain metsäteollisuuden sivutuotteita kuten sahoilta tulevaa sahanpurua. Lopputuotetta voidaan käyttää esimerkiksi teollisuuden ja energialaitosten lämmöntuotantoon, jossa se korvaa perinteistä öljyä tai kaasua. Jatkossa siitä voidaan jalostaa bensaa ja dieseliä perinteisellä öljynjalostamolla sekä käyttää raaka-aineena kemianteollisuudessa, Saarelainen sanoo. 
  
  
Räätälöidyt merikontit sähkönjakeluratkaisuna 

  
Tuotantolaitoksen sähkönjakelu rakennettiin merikontteihin.     
   
– Tarkoituksena on tulevaisuudessa laajentaa jalostamoa, joten myös sähkönjakelun haluttiin olevan helposti ja kustannustehokkaasti monistettavissa vastaamaan kasvavaa tarvetta. Yhteistyökumppanien valinnassa painottui sopivien ratkaisujen lisäksi myös se, että vihreät arvot ovat tärkeitä myös kumppaneille, Saarelainen kertoo. 
  
Schneider Electricin pitkäjänteinen panostus vastuullisuuteen on kantanut hedelmää, ja yritys sijoittui ensimmäiseksi yli 8 000 kansainvälisen yrityksen joukosta vuoden 2021 Global 100 vastuullisten yritysten -listalla.

Sähkönjakeluratkaisun valmisti EC Electro Center Oy.
   
– Kohde on ainutlaatuinen. Toteutimme asiakkaan toiveen merikontteihin rakennetusta sähkönjakeluratkaisusta. Sovellus sisälsi erillisen merikontin 20kV:n kojeistolle sekä kaksi erillistä merikontteihin valmistettua 20/0,4kV:n muuntamoa. Muuntamoihin asennettiin myös Schneider Elecricin Prisma-pienjännitekeskukset. Teimme kokonaisuuden valmiiksi tehtaallamme ja toimitimme valmiit paketit jalostamolle, kertoo Electro Centerin myyntijohtaja Mika Vaherla.   


Lisätietoja:


Mikko Keto
, Power Systems liiketoimintajohtaja, Schneider Electric
puh. 050 572 5799
sähköposti: mikko.keto@se.com

Timo Saarelainen
, toimitusjohtaja, Green Fuel Nordic
puh. 040 7076640
sähköposti: timo.saarelainen@greenfuelnordic.fi

Mika Vaherla
, myyntijohtaja, Electro Center
puh. 050 382 1164
sähköposti: mika.vaherla@e-c.fi


Aiheet

Tunnisteet


Tietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla. Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

www.se.com/fi

Voit seurata meitä ja lukea lehdistötiedotteemme, ladata painokelpoisia kuvia ja tutkia lisämateriaalia uutishuoneessamme http://www.mynewsdesk.com/fi/schneider-electric-finland. Voit seurata meitä myös Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/SchneiderEFI, LinkedInissä osoitteessa https://www.linkedin.com/company/schneider-electricja Facebookissa https://www.facebook.com/SchneiderElectricFinland

Yhteyshenkilö/-t

Sirpa Ikola

Sirpa Ikola

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Marketing Schneider Electric Finland +358 40 638 6639

Liittyvä sisältö