Ohita

Lehdistötiedote -

Schneider Electric on valittu maailman vastuullisimmaksi yritykseksi kansainvälisellä vertailulistalla

  • Schneider Electric -konserni valittiin yli 8 000 kansainvälisen yrityksen joukosta vuoden 2021 vastuullisimmaksi yritykseksi Global 100 -listalla. Yritys oli viime vuonna sijalla 29.
  • Tunnustus tuli samana päivänä, kun Schneider ilmoitti uudesta vastuullisuusohjelmastaan, joka tähtää entistä nopeampaan muutokseen.
  • Yritys työllistää Suomessa noin 500 energianhallinnan ja automaation asiantuntijaa.

Tiedote Espoo, 3.2.2021 – Schneider Electric, digitalisaation edelläkävijä energianhallinta- ja automaatioratkaisuissa, on sijoittunut arvostetulla Global 100 -listalla vuoden 2021 vastuullisimmaksi yritykseksi maailmassa. Valinnan tekee vuosittain Corporate Knights -konsulttiyritys, joka on yritysten vastuullisuuteen keskittyvä tutkimusyhtiö.

– Olemme iloisia ja ylpeitä saadessamme tämän ykkössijan. Se antaa tunnustusta sille, että olemme yli 15 vuoden ajan halunneet tehdä yrityksestämme ja koko maailmasta vihreämmän. Vastuullisuus on matka, jota teemme yhdessä henkilöstön, yhteistyökumppanien, tavarantoimittajien, asiakkaiden ja muiden yhteisöjen kanssa. Tämä tunnustus kuuluu myös kaikille heille, korostaa Jean-Pascal Tricoire, Schneider Electric -konsernin toimitusjohtaja.

Ensimmäinen sija vuoden 2021 Global 100 -listalla on suuri hyppäys edellisen vuoden 29. sijasta, ja osoittaa tunnetun ulkopuolisen tahon arvostavan Schneiderin pitkäaikaista sitoutumista ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvään hallintotapaan liittyviin asioihin.

– Vastuullisuudella on kaksi puolta. Haluamme olla hyvänä esimerkkinä omissa toiminnoissamme, ja asiakkaillemme haluamme olla osa ratkaisua. Toisaalta vastuullisuus parantaa tuloksellisuutta, lisää innovaatioita ja tekee meistä haluttavamman työpaikan. Vastuullisuus tuo lisäarvoa, toteaa Gilles Vermot Desroches, Schneider Electric -konsernin vastuullisuusasioista vastaava varatoimitusjohtaja.

Corporate Knightsin vuoden 2021 listalla arvioitiin 8 080 sellaista yritystä, joiden liikevaihto oli yli miljardi dollaria. Arvioitaviin suorituskykyindikaattoreihin kuului muun muassa se, kuinka paljon uusiutuvaa energiaa yritys tuottaa tai kuinka paljon jätettä sen toiminnasta aiheutuu. Tänä vuonna uusina indikaattoreina käytettiin myös sairauslomia, yrityksen johdon etnistä monimuotoisuutta ja ympäristön huomioivia sijoituksia.

Corporate Knights toi esiin Schneiderin tavoitteen siirtyä kohti tuotteita ja palveluita, jotka auttavat asiakkaita hallitsemaan energiantarvettaan tehokkaammin ja turvallisemmin.

– Viime vuosikymmeninä Schneider on siirtänyt painopistettään datakeskuksiin, energian varastointiin ja muihin hajautettuihin energialähteisiin sekä älyratkaisuihin, jotka edistävät sähköistämistä, energiatehokkuutta ja uusiutuvaa energiaa. Schneider saa tällä hetkellä 70 % tuloistaan kestävistä ratkaisuista ja ohjaa 73 % investoinneistaan kestävien ratkaisujen kehitykseen. Yrityksessä on hoidettu hyvin myös etniseen monimuotoisuuteen ja sukupuolten tasa-arvoon sekä resurssien tuottavuuteen ja turvallisuuteen liittyvät asiat, sanoo Corporate Knightsin toimitusjohtaja Toby Heaps.

Schneider Electric on kansainvälinen konserni, joka toimii yli 100 maassa. Yhtiöllä on noin 135 000 työntekijää ja konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 27,2 miljardia euroa. Schneider Electric Finland Oy:n pääkonttori on Espoossa, ja Suomessa työntekijöitä on noin 500.

Corporate Knights -yhtiön toimintaan kuuluu vastuulliseen liiketoimintaan keskittyvä Corporate Knights -julkaisu sekä tutkimusosasto, joka tuottaa vertailuja ja rahoitustuotteisiin liittyviä luokituksia, jotka perustuvat yritysten vastuullisuuteen.

Lisätietoja:

Sirpa Ikola, puh. 040 638 6639, sirpa.ikola@se.com
Global Marketing Director, Nordic Baltic

Aiheet

Tunnisteet


Tietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla. Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

www.se.com/fi

Voit seurata meitä ja lukea lehdistötiedotteemme, ladata painokelpoisia kuvia ja tutkia lisämateriaalia uutishuoneessamme http://www.mynewsdesk.com/fi/schneider-electric-finland. Voit seurata meitä myös Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/SchneiderEFI, LinkedInissä osoitteessa https://www.linkedin.com/company/schneider-electricja Facebookissa https://www.facebook.com/SchneiderElectricFinland

Yhteyshenkilö/-t

Sirpa Ikola

Sirpa Ikola

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Marketing Schneider Electric Finland +358 40 638 6639

Julkaisuun liittyvää sisältöä: